Căderea din Grație

Blogul de față prezintă noțiuni de cunoaștere spirituală de bază, pornind de la necesitatea reconectării la Străbuni, la Adevăr și Valoare. Au apărut critici virulenți care spun că există deja o tradiție bogată a bisericii și se întreabă de ce nu mergem acolo… Ei vor să mergem numai acolo… Mergem pe urmele tradiției folclorice, mitice și într-o anumită măsură și religioasă, dar ce vrem noi să facem și să învățăm și pe cititori, este să ne conectăm în interior la ghidarea lăuntrică. Odată cu trecerea peste țară a tăvălugului istoriei, s-au pierdut învățăturile, s-a pierdut capacitatea de reconectare. Așteptăm să ne-o dea alții… dar ne revine nouă să o recuperăm. Reconectarea cea mai bună se face prin conectarea la ghidarea lăuntrică a Sinelui Divin și prin dezvoltarea capacității de comunicare cu el.

Ideile de mai jos nu țin de religie. Religia este un sistem ierarhizat și o instituție care a adus cunoaștere și ordine pentru oameni… Problema este că religiile tind să devină foarte rigide și judecă foarte tare orice nu intră în tiparul lor prestabilit. De asemenea au o tendință foarte mare de control. Nu ne interesează dogma. Ne interesează cunoașterea, oriunde o putem găsi. De exemplu, cunoașterea ți-o poate da și informația dintr-un loc sacru dacic sau un megalit… Trebuie să avem mintea deschisă dacă vrem cunoaștere, mintea și inima deschise.

Pentru ușurarea expunerii care urmează, vom folosi imaginea simbolică a Sferei. În centrul sferei ne imaginăm că se află Sinele Divin al omului. Ne imaginăm apoi că sfera este un măr și tăiem felii din măr. Fiecare felie ar reprezenta un sine sau o viață de om…. toate coborând din același Centru Divin.

În funcție de nivelul nostru de conștiință, dacă ne aflăm la marginea mărului unde este coaja, avem o perspectivă limitată în jur. Dacă urcăm spre centru, e ca și cum ai urca un munte… nivelul de conștiință crește și începi să ai o perspectivă mai largă. Din Centru se vede în toate direcțiile simultan și nu mai există trecut și viitor, nu mai există timp… Se pare că toate viețile noastre există simultan, iar Timpul a fost creat pentru a se face ordine în partea din afară a mărului  (dimensiunile inferioare). Cu cât urci mai sus spre centrul mărului, dispare Timpul.

Cam așa stau lucrurile simplificat. Se pare că Sinele Divin al omului a ales să experimenteze o densitate mai joasă decât cea în care era deja, trimițând particule din el spre marginea sferei, creând astfel straturile exterioare ale mărului. Cu cât cobori spre exteriorul mărului, intervine experiența scăderii în vibrație, a acceptării Vălului și uitarea adevăratei naturi a sinelui.

high-self-2-500x330

Ce este Cauza Originară?

Coborârea în vibrație, numită și Căderea din Grație, a fost o experiență traumatizantă pentru Suflet.

„Imaginaţi-vă că vă luaţi corpul fizic actual şi îl comprimaţi până la mărimea unei alune, şi totuşi sunteţi vii şi conştienţi de compresie. Nu vă puteţi mişca mâinile şi picioarele şi, de fapt, ele sunt presate strâns de restul corpului, atât de tare, încât simţiţi că aţi putea exploda, dar nu se întrevede nici o explozie care să vă elibereze din această închisoare aparentă.” (citat din Integrarea Sufletului).

Cam așa se simțea experiența „căderii”. A fost o experiență dureroasă fizic pentru Suflet, care nu mai cunoscuse niciodată durerea. Iar durerea fizică a fost însoțită și de o traumă emoţională care se poate exprima în modul următor: „Simt compresia foarte intens. Este neconfortabilă şi dureroasă. Trebuie că am greşit cu ceva, simt acest lucru. Dumnezeu mă pedepseşte. Mă simțeam minunat, pluteam într-o fericire extatică, iar acum sunt comprimat și plin de durere. Trebuie să mă întorc cumva în Grădina Raiului. Trebuie să schimb cine sunt, pentru ca Dumnezeu să fie mulțumit de mine și să mă accepte din nou în Împărăție.”

A apărut judecarea de sine, a apărut sentimentul de respingere și de separare de Sursă, a apărut rușinea și ideea că nu ești destul de bun, a apărut ideea de Păcat. Cauza Originară implică un tipar energetic care impregnează întreaga Creaţie. Tiparul sună astfel: „Nu sunt bine aşa cum sunt. Ceva e în neregulă cu mine.” Această formă-gând pluteşte permanent în şi afară din spaţiul vostru personal, şi face acest lucru chiar acum. Provine de la fiecare suflet care nu a integrat Cauza Originară.

Sufletul a început să se fragmenteze. Încă de la coborârea inițială, o parte din el a rămas sus și de atunci s-a simțit incomplet. Este o iluzie, pentru că Universul este holografic și  Totul este în Tot, dar din cauza traumei căderii în vibrație, Sufletul nu a mai putut accesa adevărul holografic, și s-a simțit incomplet. Fiecare încarnare a întărit apoi tot mai mult acest complex al separării și al ratării și vinovăției, cu trena aferentă de tipare subconștiente.

Aceste întipăriri de durere s-au fixat și în corpul energetic al omului, distorsionând curgerea energiei prin meridiane, ducând la boala fizică şi la îmbătrânire. În dimensiunile înalte nu exista așa ceva, pentru că nu existau aceste tipare inconștiente și emoțiile negative. În dimensiunile înalte oamenii își încheie viața când sufletul simte că a venit vremea să experimenteze altceva, fără a suferi vreo boală. Cu alte cuvinte, „mor sănătoși” (o idee foarte greu de acceptat pentru un om din dimensiunea a treia în care ne aflăm acum, unde mori numai dacă te lovește boala sau ai un accident).

Pentru că durerea a fost împinsă adânc în Subconștient și mai adânc în Inconștient, experienţele dureroase s-au tot repetat. Aceasta este maniera prin care sufletul aduce inconştientul în conştient, astfel încât inconştientul să fie vindecat şi integrat. Se tot manifestă lucruri dureroase, care ne arată rana sufletului, ascunsă în Inconștient. Și vai și chin până nu o vindecăm, numai de astfel de manifestări avem parte…

Cauza originară nevindecată ajunge în final să domine experienţa noastră de viaţă. Dacă sufletul s-a fragmentat prea mult prin repetarea experiențelor dureroase în alte vieți și în viața curentă, și există și tiparele negative ascunse în Inconștient, acest lucru sabotează puternic manifestarea vieții pe care o dorim. Relațiile cu semenii vor fi incomplete și dezamăgitoare… Nimic nu ne reușește în anumite zone ale vieții noastre, afectate de durerea din Inconștient și de tiparele sale. De asta au apărut atâtea Școli și Terapii de Vindecare în prezent, odată cu creșterea nivelului de activare a conștiinței și de cunoaștere.

Civilizaţii întregi s-au născut şi au dispărut ca rezultat al faptului că sufletele nu au reuşit să integreze Cauza Originară. Amintirile despre căderea civilizaţiilor sunt încorporate în Arhivele Akashice – „depozitul” principal al planului cauzal.

Un exemplu de regresie de lucru cu Cauza Originară găsiți la:

https://spiritdacic.blog/2018/08/18/regresie-cauza-primordiala/

Bibliografie:
„Integrarea Sufletului” de Sal Rachele, Editura Proxima Mundi, 2013

 

 

 

Categorii Articole în românăEtichete , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close