Șarpele Glykon

Blogul de față este dedicat reconectării la spiritul ancestral. Un simbol al acestei conectări ar putea fi Șarpele Glykon. De ce am opta pentru această alegere?

21371035_1277664039029822_2024462567715117104_n

Câteva date concrete despre Șarpele Glykon, luate de pe Wikipedia:

În primăvara anului 1962 a fost dezgropat accidental în orașul Constanța un tezaur antic de o valoare deosebită, compus din 24 de piese lucrate în marmură, printre care se afla statuia zeiței Isis (divinitate egipteană foarte populară la Tomis) și șarpele Glykon. Statueta, care datează din secolul al II-lea, este sculptată, împreună cu postamentul, dintr-un singur bloc de marmură, cu latura de 66 cm, iar dacă ar fi desfășurat, șarpele ar avea 4,76 m lungime. Șarpele este reprezentat încolăcit, având bot de miel, păr și urechi omenești. Cultul șarpelui Glykon era răspândit pe malul Mării Negre, în Mediterana și în Marea Egee.

2_251

Ceea ce nu spune Wikipedia este că Șarpele Glykon reprezintă Energia Divină Feminină, înzestrată cu Toată Iubirea, Toată Puterea și Toată Înțelepciunea. Șarpele Glykon o reprezintă pe Zeița Mamă, Divinul Feminin ca principiu cosmic și galactic.

Vom vorbi acum puțin despre arhetipul șarpelui. În urma răspândirii povestirii simbolice despre Căderea din Rai, arhetipul Șarpelui a căpătat o semnificație extrem de negativă. Acest lucru nu este întâmplător, dacă ne gândim că Zodia Cosmică a Peștelui corespunde religiilor patriarhale, în care Zeiței Mamă i s-a luat puterea. Atunci toate felurile de Șarpe au devenit negative, chiar și Marele Șarpe Galactic Feminin a ajuns să fie privit ca ceva negativ!

Dar în culturile pre-creștine acest arhetip a avut valențe pozitive, care se regăsesc în numeroase culturi, de pe toate continentele. Iată de exemplu pe continentele americane Arhetipul Șarpelui este Mama Apelor (pământene și cosmice). Este o vindecătoare care ne învață să ne lepădăm de trecutul nostru, așa cum șarpele își leapădă pielea. Este un spirit înțelept care știe calea către cele mai adânci locuri din noi înșine, și cunoaște drumul înapoi spre Paradis. În America de Sud a existat Șarpele cu Pene, înaripatul Quezacoatl (curcubeu) care a adus energia cristică pentru popoarele de pe acel continent, lucru confirmat de cunoașterea gnostică. În cunoașterea hindusă o avem pe Mama Kundalini care arată și ea Calea Ascensiunii. Iată cum respingerea apriori a acestui simbol sacru se datorează în mare parte ignoranței și prejudecăților cantonate în dogma religioasă.

Observăm cum tot mai mult a crescut numărul celor care se despart de religiile dominante patriarhale și încep să o adore pe Zeița Mamă, pe vechea Zeiță din epoca matriarhală. De ce se întâmplă asta? Calendarul cosmic se întoarce, și pe Pământ revine Energia Feminină. Există un calendar cosmic în care erele astronomice revin periodic, și a început să revină pe Pământ Energia Feminină. Aceasta aduce cu ea mari transformări planetare care se vor solda cu așa-numita Epocă de Aur. Evident, pe planeta noastră au mai fost Epoci de Aur, și în fiecare din ele a dominat Energia Mamei Divine. Aveți mai jos o diagramă care explică succesiunea Epocilor (numite yuga în cunoașterea hindusă).

New Picture

În prezent pe Pământ domină o energie masculină dereglată, ruptă de legătura cu inima și simțirea, cantonată într-un mentalism rigid axat pe dominare și control, care distruge planeta. Tot mai mulți oameni caută să regăsească vechea legătură uitată cu înțelepciunea, blândețea și susținerea Mamei Divine.

Maica Domnului, cu Principiul Christic în brațe, este realmente salvarea planetei Pământ. Atunci când oamenii își vor deschide inima, vor înceta să mai agreseze și să distrugă planeta. Când inima oamenilor se va deschide către Christos, planeta noastră va deveni un Nou Pământ, spun profețiile. Atunci România va deveni cu adevărat Grădina Maicii Domnului, nu un teren al nimănui despoliat de despăduriri abuzive. Starea pământului reflectă starea de conștiință a oamenilor!

maica-domnului-boli_w700_h800_q90

În încheiere vom aminti despre miracolul șerpilor care în fiecare an vin să se roage în Grecia la icoana Maicii Domnului din Cephalonia, de ziua Maicii Domnului.

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close